A C-vitamin egészségre gyakorolt hatásai

A C-vitamin vagy más néven  aszkorbinsav az egyik legfontosabb és nem utolsó sorban a legbiztonságosabb vitaminunk, amelyet napi szinten kell pótolni. A szervezet önmaga nem képes előállítani, így azt valamilyen formában, de nekünk kell külső forrásból pótolnunk. A C-vitamin feltalálása Szent-Györgyi Albert nevéhez fűzhető, aki először a paprikából vonta ki ezt a szervezet számára igazán nélkülözhetetlen vitamint.C-vitamin pótlása C-vitamin szerepe és hatásai

A C-vitamin a legtöbb ember vitaminos fiókjában megtalálható, amelyhez leggyakrabban a megfázásos időben nyúlunk. Azonban ez a vízben oldódó vitamin számos szervezetben zajló folyamathoz szükséges, így pótlása napi szinten fontos lenne. A következőkben nézzük meg, milyen hatással van a megfelelő C-vitamin pótlás a szervezet számára. 

 • Erős antioxidáns

A C-vitamin a test védekező képességének egyik legfontosabb eleme, amely egy igazán erőteljes antioxidáns. Vagyis képes felvenni a harcot a szervezetre romboló hatást gyakorló káros szabad gyökök ellen. Emellett az antioxidánsok képesek csökkenteni a mérgező kémiai anyagok káros hatásait is.

Antioxidáns hatásának köszönhetően: 

 - képes csökkenteni a különféle gyulladásokat és fertőzéseket

 - csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulási kockázatát

 - lassítja a bőr öregedési folyamatait

 • Immunerősítő

A C-vitamin közismerten hatékony megoldást nyújthat a megfázás kezelésére és annak megelőzésére egyaránt. Tulajdonságai közül talán a legismertebb és legfontosabb, hogy jelentősen képes javítani és támogatni a szervezet védekezőképességét. A C-vitamin megfelelő fogyasztásával a szervezet fehérvérsejt száma növelhető, amelyek a kórokozók elleni harc legfontosabb szereplői.

További előnyei:

 • képes csökkenteni a magas vérnyomást
 • csökkenti a szívinfarktus, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulási kockázatát
 • hatékony a vashiány kezelésében és kialakulásának megelőzésében egyaránt
 • komoly szerepet játszik a kollagén képződésében, amely nélkülözhetetlen a bőr, a szalagok, továbbá    a vérerek felépítésében is
 • fontos vitamin a sebgyógyuláshoz 

C-vitamin hiánytünetei

Láthatjuk, hogy a C-vitamin számos feladatot lát el a szervezetben, így rendszeres fogyasztása elengedhetetlen. A C-vitamin hiány ugyanis számos problémát okozhat és betegségek kiváltó oka is lehet, többek között skorbut kialakulását is okozhatja.

Hiánytünetek lehetnek a következők:

 • - fáradékonyság
 • - ingerlékenység
 • - lassú sebgyógyulás
 • - vérzékenység
 • - fogínyvérzés
 • - foghullás
 • - érzékeny ízületek és csontok

A C-vitamin a megfelelő táplálkozás mellett is érdemes napi szinten és rendszeresen pótolnunk. A rendszeresen sportolók számára is nélkülözhetetlen, hiszen elengedhetetlen vitamin az edzés utáni regenerációhoz.

A széles vitamin kínálat ma már lehetővé teszi, hogy a számunkra legmegfelelőbb és legszimpatikusabb           c-vitamin terméket fogyaszthassuk.

 

Omega-3 étrendkiegészítők

Jutavit Omega-3 halolaj1200 mg + E-vitamin kapszula 100 db

Jutavit Omega-3 halolaj 1200 mg + E-vitamin kapszula 100 db

A JutaVit Omega-3 pro mélytengeri halolaj kapszula nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen EPA és DHA zsírsavakat.

Ár: 3295 Ft
Megnézem

Vitaking Omega-3gélkapszula 1200mg 90db EPA216/DHA144

Vitaking Omega-3 gélkapszula 1200mg 90db EPA216/DHA144

Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének megőrzésében. A halolajban található Omega-3 (és a benne lévő EPA és DHA) hozzájárul a szív megfelelő működésé­hez, a DHA hozzájárul a normál agymű­ködés és normál látás fenntartásához.

Ár: 3170 Ft
Megnézem

GAL Halolaj Omega3 250ml3400mg

GAL Halolaj Omega3 250ml 3400mg

A GAL Halolaj Omega-3 jól hasznosuló, természetes formájában tartalmazza az omega-3 teljes spektrumát koncentráltan, természetes tokoferolokkal (E-vitamin) együtt.

Ár: 6132 Ft
Megnézem

GAL Omega-3 Ecolágyzselatin kapszula 60 db

GAL Omega-3 Eco lágyzselatin kapszula 60 db

Idegrendszer javítása, szív- és érrendszer javítása, gyulladások csökkentése, bőr és a haj egészségének megőrzése.

Ár: 5590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!