Omega 3 rendelése

A C-vitamin egészségre gyakorolt hatásai

A C-vitamin vagy más névenaszkorbinsav az egyik legfontosabb és nem utolsó sorban a legbiztonságosabb vitaminunk, amelyet napi szinten kell pótolni. A szervezet önmaga nem képes előállítani, így azt valamilyen formában, de nekünk kell külső forrásból pótolnunk. A C-vitamin feltalálása Szent-Györgyi Albert nevéhez fűzhető, aki először a paprikából vonta ki ezt a szervezet számára igazán nélkülözhetetlen vitamint.C-vitamin pótlása 

C-vitamin szerepe és hatásai

A C-vitamin a legtöbb ember vitaminos fiókjában megtalálható, amelyhez leggyakrabban a megfázásos időben nyúlunk. Azonban ez a vízben oldódó vitamin számos szervezetben zajló folyamathoz szükséges, így pótlása napi szinten fontos lenne. A következőkben nézzük meg, milyen hatással van a megfelelő C-vitamin pótlás a szervezet számára. 

  • Erős antioxidáns

A C-vitamin a test védekező képességének egyik legfontosabb eleme, amely egy igazán erőteljes antioxidáns. Vagyis képes felvenni a harcot a szervezetre romboló hatást gyakorló káros szabad gyökök ellen. Emellett az antioxidánsok képesek csökkenteni a mérgező kémiai anyagok káros hatásait is.

Antioxidáns hatásának köszönhetően: 

 - képes csökkenteni a különféle gyulladásokat és fertőzéseket

 - csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulási kockázatát

 - lassítja a bőr öregedési folyamatait

  • Immunerősítő

A C-vitamin közismerten hatékony megoldást nyújthat a megfázás kezelésére és annak megelőzésére egyaránt. Tulajdonságai közül talán a legismertebb és legfontosabb, hogy jelentősen képes javítani és támogatni a szervezet védekezőképességét. A C-vitamin megfelelő fogyasztásával a szervezet fehérvérsejt száma növelhető, amelyek a kórokozók elleni harc legfontosabb szereplői.

  • További előnyei:

 - képes csökkenteni a magas vérnyomást

 - csökkenti a szívinfarktus, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulási kockázatát

 - hatékony a vashiány kezelésében és kialakulásának megelőzésében egyaránt

 - komoly szerepet játszik a kollagén képződésében, amely nélkülözhetetlen a bőr, a szalagok, továbbá a vérerek felépítésében is

 - fontos vitamin a sebgyógyuláshoz 

C-vitamin hiánytünetei

Láthatjuk, hogy a C-vitamin számos feladatot lát el a szervezetben, így rendszeres fogyasztása elengedhetetlen. A C-vitamin hiány ugyanis számos problémát okozhat és betegségek kiváltó oka is lehet, többek között skorbut kialakulását is okozhatja.

Hiánytünetek lehetnek a következők:

- fáradékonyság

- ingerlékenység

- lassú sebgyógyulás

- vérzékenység

- fogínyvérzés

- foghullás

- érzékeny ízületek és csontok

A C-vitamin a megfelelő táplálkozás mellett is érdemes napi szinten és rendszeresen pótolnunk. A rendszeresen sportolók számára is nélkülözhetetlen, hiszen elengedhetetlen vitamin az edzés utáni regenerációhoz.

A széles vitamin kínálat ma már lehetővé teszi, hogy a számunkra legmegfelelőbb és legszimpatikusabb           c-vitamin terméket fogyaszthassuk.

 

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!