Az omega-3 zsírsavak olyan potenciális anyagok, melyekre a szervezetnek nagy szüksége van ahhoz, hogy virágozhasson. Az omega-3 zsírsavaknak olyan egészségügyi előnyei ismertek, mint a szív egészségének fenntartása, az alacsonyabb koleszterinszint és vérnyomás elérése. Ezenfelül az omega-3 zsírsavak hatékonyabbá teszik az anyagcserét, így elindítják a súlycsökkenést is. Az omega-3 zsírsavakban gazdag élelmiszerek tehát ahhoz is hozzájárulnak, hogy leadjunk néhány kilót és újból kirobbanó formában legyünk.
Az omega-3 zsírsavak felelősek számos szervrendszer egészséges működéséhez. Az omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak az agy működésében, a normális fejlődésben és növekedésben is.
A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint az omega-3 zsírsavak erősen koncentrálódnak az agyban, így fontosak a kognitív és a viselkedési funkciók meglétében. De amellett, hogy hozzájárul a szervezet belső egészségéhez, a hajunkat, körmeinket és bőrünket is ápolja. Ugyanakkor az omega-3 zsírsavak a fogyást is elősegítik, mivel ezek a zsírsavak nem rosszak, hanem kifejezetten hatékonyak és előnyösek a szervezet számára. Míg egyes zsírokat kerülni kell, az omega-3 zsírsavakat rendszeresen fogyasztani ajánlott, mert javítja az egészséget és elősegíti a fogyást. Csökkenti az inzulinszintet, így a szervezet nem kezd el raktározni.
Az omega-3 zsírsavak három legfontosabb formája az eikozapentaénsav vagy EPA, a dokozahexaénsav vagy DHA és az alfa-linolénsav vagy az ALA. az EPA és a DHA olyan hosszú láncú zsírsavak, melyeket a szervezet könnyen tud hasznosítani, az ALA ezzel szemben egy rövid szénláncú zsírsav, amit a szervezetnek át kell alakítani, hogy biológiailag hasznos legyen. Az ALA a lenmagban, a lenmagolajban, a repceolajban, a szójababban, a diókban, a spenótban és a brokkoliban található meg.
Sajnos kevés bennük az EPA és a DHA. Viszont a halolajak egyaránt tartalmaznak EPA-t és DHA-t. Ezek az anyagok olyan hideg vízi halakban találhatóak meg, mint a laposhal, a hering, a lazac, a makréla, a tokhal, a márna, a pisztráng, a szardella, a szardínia és a tonhal. Ezek a halak átlagosan 1 gramm omega-3 zsírsavat tartalmaznak 100 grammonként.
Számos tanulmány igazolta, hogy az omega-3 zsírsavak nagyszerű testsúlycsökkentők. Napi 1,5-2 gramm halolaj elfogyasztásával néhány hónap alatt jó pár kilótól megszabadulhatunk. Egyes tanulmányok arra utalnak, hogy a testmozgással kiegészített halolaj fogyasztás jelentős mennyiségű súlycsökkenést eredményez, melynek oka, hogy az omega-3 zsírsavak nagyban fokozzák az anyagcserét, így szervezetünk gyorsabban égeti el a zsírt.
Naponta 2-3 grammnyi mennyiséggel már rövid idő alatt látványos eredményt érhetünk el. Sajnos a halolaj kapszulák általában csak 30%-ban tartalmazzák a hatóanyagot, így belőlük 4-5 darabot is el kell fogyasztani a megfelelő hatás elérése érdekében. Az anyagcserén felgyorsításában jó szolgálatot tehet a kóladió is, magas koffein és teobromin tartalma miatt hatásosan élénkít sportoláshoz ideális kiegészítő a halolaj mellett.
A JutaVit Omega-3 pro mélytengeri halolaj kapszula nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen EPA és DHA zsírsavakat.
Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének megőrzésében. A halolajban található Omega-3 (és a benne lévő EPA és DHA) hozzájárul a szív megfelelő működéséhez, a DHA hozzájárul a normál agyműködés és normál látás fenntartásához.
A GAL Halolaj Omega-3 jól hasznosuló, természetes formájában tartalmazza az omega-3 teljes spektrumát koncentráltan, természetes tokoferolokkal (E-vitamin) együtt.
Idegrendszer javítása, szív- és érrendszer javítása, gyulladások csökkentése, bőr és a haj egészségének megőrzése.