Az omega-3 zsírsavak elengedhetetlenek a szervezet egészségének fenntartásához, ezenfelül számos potenciális egészségügyi hatással is bírnak. Támogathatják az agy és a szív működését, nagyban hozzájárva az immunrendszer egészségének fenntartásához és egyes autoimmun betegségek kezeléséhez is.
Az omega-3 zsírsavak olyan esszenciális zsírsavak, melyekre a szervezetnek szüksége van ahhoz, hogy megfelelően működjön. Azért hívjuk esszenciálisnak, mert a szervezet nem képes előállítani, így mi magunknak kell a táplálkozás során bevinni a szervezetbe. Az omega-3 zsírsavakat a halakban, a magvakban, a diófélékben és néhány növényben megtaláljuk. Nagy mennyiségben a dió, az olívaolaj, a szójabab, valamint a hideg vízi halak tartalmazzák.
Az omega-3 segíthet néhány autoimmun betegség tüneteinek enyhítésében. Az autoimmun betegségekről tudjuk, hogy tulajdonképpen nem mások, mint a szervezet önmaga ellen indított harcai. Az omega-3 nagy szerepet játszik a gyulladások csökkentésében, ami gyakran az autoimmun betegségek kísérője. Az omega-3 zsírsavak hatékonyan kezelik az ízületi gyulladásokat, a lupust és a bélgyulladásokat. Ezenfelül az omega-3 zsírsavak igénybe vehetőek a szervezet immunválaszának javításában bizonyos krónikus betegségek esetében.
A JutaVit Omega-3 pro mélytengeri halolaj kapszula nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen EPA és DHA zsírsavakat.
Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének megőrzésében. A halolajban található Omega-3 (és a benne lévő EPA és DHA) hozzájárul a szív megfelelő működéséhez, a DHA hozzájárul a normál agyműködés és normál látás fenntartásához.
A GAL Halolaj Omega-3 jól hasznosuló, természetes formájában tartalmazza az omega-3 teljes spektrumát koncentráltan, természetes tokoferolokkal (E-vitamin) együtt.
Idegrendszer javítása, szív- és érrendszer javítása, gyulladások csökkentése, bőr és a haj egészségének megőrzése.
Többszörösen telítetlen Omega 3-6-9 zsírsavak kedvező arányban halolajból és növényi olajokból (lenmag és borágó) a szívműködés támogatásához.