Az esszenciális zsírsavak nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezet megfelelően működjön. Az omega-3 és az omega-6 a két legfontosabb esszenciális zsírsav. Miközben az egészséges étkezés gyakran biztosítja a megfelelő omega-3 és omega-6 zsírsavak arányát, gyakran mégis szükség van pótlásukra, hiszen ezek a zsírsavak számos egészségügyi előnyt kínálnak, ha megfelelő mennyiségben fogyasztjuk őket.
Az omega-3 és omega-6 zsírsavak esszenciális zsírsavak, ami azt jelenti, hogy fontos az egészség számára, de a szervezet nem képes azt előállítani. Éppen ezért nekünk kell bevinni a szervezetbe: azt már tudjuk, hogy az omega-3 zsírsavakat jórészt a halakkal, a moszatokkal és a növényi olajokkal vihetjük be a szervezetbe, az omega-6 zsírokat viszont az olyan növényi olajokkal, mint például a kankalin.
Az omega-3 zsírsavak feladatai közé tartozik a szervezet gyulladáscsökkentése, de ezen túlmenően csökkentheti az arthritis, a depresszió és egyes szívbetegségek kockázatát is. A kutatások bebizonyították, hogy a megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsav elősegíti a szív- és érrendszer, valamint az agy egészségét. Sőt az omega-3 zsírsavakat fel lehet használni, hogy segítsen a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a bőrbetegségek kezelésében.
Az omega-6 zsírsavak szintén hozzájárulhatnak a megfelelő agyműködéshez, segíthetik a bőr és a haj növekedését, javíthatja a csontok állapotát és az anyagcserét is. Az omega-3 és omega-6 zsírsavak egészséges egyensúlya hozzájárul a szív egészségéhez és csökkentheti a gyulladásokat. Az omega-6 ezenfelül hatékony segítséget nyújthat az allergia kezelésében, az ekcéma gyógyításában, a csontritkulás megelőzésében és a PMS tüneteinek enyhítésében.
Ellentétben az omega-3 zsírsavakkal, a túl sok omega-6 fogyasztása veszélyes lehet. Nagy mennyiségben hozzájárul a szervezet gyulladásának kialakulásában, felerősíti az ekcémát és az aknét és az ízületi gyulladásokhoz fájdalmat társít. 4:1 arányban érdemes omega-6 és omega-3 zsírsavakat fogyasztani, így nem lesz gond.
A JutaVit Omega-3 pro mélytengeri halolaj kapszula nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen EPA és DHA zsírsavakat.
Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének megőrzésében. A halolajban található Omega-3 (és a benne lévő EPA és DHA) hozzájárul a szív megfelelő működéséhez, a DHA hozzájárul a normál agyműködés és normál látás fenntartásához.
A GAL Halolaj Omega-3 jól hasznosuló, természetes formájában tartalmazza az omega-3 teljes spektrumát koncentráltan, természetes tokoferolokkal (E-vitamin) együtt.
Idegrendszer javítása, szív- és érrendszer javítása, gyulladások csökkentése, bőr és a haj egészségének megőrzése.
Többszörösen telítetlen Omega 3-6-9 zsírsavak kedvező arányban halolajból és növényi olajokból (lenmag és borágó) a szívműködés támogatásához.