Az omega-3 (alfa-linolénsav, röv. ALA), az omega-6 (linolsav) és omega-9 (oktadecénsav, olajsav) zsírsavakat összegezve omega-zsírsavaknak nevezzük. Az omega-zsírsavak közti különbség a három anyag felépítésében keresendő: a zsírsavláncon található szénatomok kettős kötése az omega-3 esetében az omega végtől számított harmadik, az omega-6 esetén a hatodik, míg az omega-9 esetében a kilencedik helyen található.
Az omega-3 és omega-6 zsírsavak esszenciális zsírsavak, szervezetünk nem tudja őket előállítani, ugyanakkor megfelelő működéséhez ezen anyagok jelenléte elengedhetetlen. Szervezetünk képes az omega-9 zsírsavak előállítására, szükséges azonban odafigyelnünk megfelelő mennyiségben történő bevitelére.
Az omega-3 zsírsavak legjobb élelmi forrásai a tengeri halak (szardínia, makréla, tonhal, hekk, tőkehal), a növényi olajok (len, szója, kender, olíva, repce), a mogyoró, a dió és a hüvelyesek.
• Szívvédő hatás: Hozzájárulnak az egészséges koleszterin- és triglicerinszint megőrzéséhez, ezáltal a vérnyomás normál szinten tartásához és az érelmeszesedés szövődményeinek megelőzéséhez.
• Csökkentik a kóros véralvadást.
• Gyulladáscsökkentő hatásúak.
• Hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez.
Szervezetünk egészséges működésének fenntartásához fontos mindhárom omega-zsírsav csoport beviteléről gondoskodnunk!
Amennyiben étrendedben nem szerepelnek rendszeresen a halfélék, a növényi olajok és az olajos magvak, úgy célszerű lehet beszerezned valamilyen omega-zsírsav étrend-kiegészítőt. Az omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsav tartalmú étrend-kiegészítőket számos formában beszerezheted webáruházunk kínálatában: preferenciád szerint válogathatsz a kapszula, tabletta vagy olaj termékek között.
A JutaVit Omega-3 pro mélytengeri halolaj kapszula nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen EPA és DHA zsírsavakat.
Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének megőrzésében. A halolajban található Omega-3 (és a benne lévő EPA és DHA) hozzájárul a szív megfelelő működéséhez, a DHA hozzájárul a normál agyműködés és normál látás fenntartásához.
A GAL Halolaj Omega-3 jól hasznosuló, természetes formájában tartalmazza az omega-3 teljes spektrumát koncentráltan, természetes tokoferolokkal (E-vitamin) együtt.
Idegrendszer javítása, szív- és érrendszer javítása, gyulladások csökkentése, bőr és a haj egészségének megőrzése.
Többszörösen telítetlen Omega 3-6-9 zsírsavak kedvező arányban halolajból és növényi olajokból (lenmag és borágó) a szívműködés támogatásához.